Mediation

Alle werkelijke leven is ontmoeting

“Alle werkelijke leven is ontmoeting” en “In den beginne is de relatie” komt uit het werk van Martin Buber, een van de invloedrijkste denkers van de hedendaagse tijd. Centraal in zijn denken staat de oprechte ontmoeting tussen mensen onderling en tussen mensen en het grotere geheel waarvan zij deel uit maken. De illustratie laat twee figuren zien die tegenover elkaar staan én tegelijkertijd nader tot elkaar willen komen. Dit wijst zowel op vasthouden aan eigen identiteit als op beginnende verbroedering.
 

Een ontmoeting lijkt zo simpel maar dat is het niet.


De zielsverbondenheid tussen twee (zaken)partners snijdt zo diep dat we het vaak nauwelijks kunnen bevatten. Ineens kan er een vonk van dit besef oplichten, bijvoorbeeld in het gezamenlijk doorstaan van een crisis. Dan realiseren we ons wat het werkelijk betekent om de reis samen met een ander te maken. Of het nu een onderneming is dat met je zakenpartner leidt of een gezin waarin je met je levenspartner richting geeft, je neemt jezelf hierin mee en je komt jezelf hierin altijd tegen.

Hoe meer (zaken)partners zich bewust zijn van hun persoonlijke basisthematiek, hoe minder snel ze hun eigen taak aan de ander zullen uitbesteden. Het maakt ons minder gevoelig voor projectie op de ander van delen, die eigenlijk bij onszelf horen en waar we zelf verantwoordelijkheid voor moeten dragen. Er ontstaat openheid om werkelijk te zijn wie je bent, ook – misschien wel juist – in relatie tot de ander.

Voor begeleiding of informatie, neem contact op via onderstaand formulier

Anti-spam - Vul aub de letter hieronder in *
 


Loading...