Tom de Groen

Stichting LOOT

gewerkt aan
Supervisie
Topsportleerlingen op de 30 Topsport Talentscholen worden begeleid door speciaal daarvoor opgeleide topsportcoördinatoren en - begeleiders. Intervisie is een van de essentiële onderdelen in de basis scholing ‘LOOT begeleider en LOOT coördinator’ van de Stichting LOOT, met de thema’s: ‘Kind-School-Context’.

In intervisiesessies begeleidt Hannah deze gepassioneerde onderwijsmensen om de vaak niet makkelijke combinatie talentprogramma’s topsport en voortgezet onderwijs voor de NOC*NSF statusleerlingen nog meer tot een succes te maken. Zoals overal waar een beroep gedaan wordt op meerwerk, zijn de juiste communicatievaardigheden van essentieel belang. Dit voorkomt veel onbegrip en teleurstelling bij een ieder van ons.
Hannah laat mensen heel goed inzien wat ze doen/aanrichten en waarom het die positieve of soms negatieve reactie uitlokt. Als je weet waarom je op een bepaalde manier reageert, kun je je ook verdiepen in hoe de ander erin staat.
 

“Op dat pad van verkenning van jezelf en de ander is Hannah een uitstekende gids.”


Hannah’s kwaliteit is om ons te laten inzien hoe communicatie tussen mensen werkt. Zodra je daar zicht op krijgt, ben je ook in staat de ander te laten bewegen, het juiste te gaan doen, bij de ander de juiste snaar te raken.
Ze heeft nu zo’n 25 sessies begeleid en die verlopen allemaal op een unieke wijze. Hannah zorgt ervoor dat diepere lagen van iemands persoon aangeraakt worden, zodat men zichzelf beter begrijpt en geen last meer hoeft te hebben van onbewust verworven en vaak onnodige ballast. Ze heeft veel kennis, heeft zelf het nodige meegemaakt wat ze gemakkelijk deelt, beschikt over professionele vaardigheden. De intervisiesessies zijn meestal heel persoonlijk. Er heerst een veilige en bijzonder prettige sfeer en daarbinnen gebeurt er veel.
Hannah geeft ons veel inzicht hoe we komen tot handelen of juist niet en wie we zijn. Daar heb je veel aan in je privé leven, maar ook in ons werk op de Topsport Talentschool en daar profiteren zeker ook de Topsport Talentleerlingen van.

Loading...